Welkom op de Ikpraatmee website van gemeente Steenbergen

Minimaregelingen in mijn gemeente

Stel, je buren hebben een jong gezin en je merkt dat het voor hen af en toe lastig is om de eindjes aan elkaar te knopen. Zo vertelde je buurvrouw al eens dat de feestdagen voor hen lastig zijn. Ze willen hun kinderen graag cadeautjes geven, maar na het doen van de boodschappen en het betalen van de huur hebben ze hier geen geld meer voor. Ook blijft er niet genoeg over om hun kinderen te laten sporten.   

De gemeente heeft een aantal regelingen die inwoners zoals jouw buren kunnen helpen. Dit soort regelingen heten minimaregelingen. Deze regelingen gelden voor inwoners met een laag inkomen en kunnen het rondkomen wat makkelijker maken. Onderstaande vragen gaan over deze regelingen.

Wanneer je de vragenlijst invult, kan je mogelijk worden uitgenodigd voor een panel. Deelname is niet verplicht.

Van welke regelingen heb je al eens gehoord?

Welke van deze regelingen ken je inhoudelijk? (Dat wil zeggen, je weet wat de regeling is, wie in aanspraak komt voor de regeling en hoe je deze moet aanvragen).

Je wilt jouw buren graag helpen en wijst hen op de regelingen waar zij wellicht gebruik van kunnen maken. Waar stuur je ze naartoe?

Stel je mag nieuwe regelingen vaststellen om inwoners die moeilijk rondkomen te helpen. Voor welke situaties zou jij een regeling willen maken?