26
sep

Gemeente Steenbergen krijgt 20 kleine duurzame studio's

In oktober 2018 stelden wij u via deze website een aantal vragen over de behoefte aan kleine, goedkope en duurzame huurwoningen. Uit deze reacties leerden we dat er inderdaad behoefte was aan deze woningen. Daarom zijn wij gaan inzoomen op de haalbaarheid. Nu, september 2019, heeft het college van B&W ingestemd met het bod om 20 kleine duurzame studio's neer te zetten.

Inwoners hebben meegepraat

In oktober 2018 stelden wij u via deze website een aantal vragen over het aanbod kleine, goedkope en duurzame huurwoningen. Dit deden we omdat we graag wilden weten hoe groot de behoefte was aan dit soort woningen. De vragen werden door 153 inwoners beantwoord. Maar liefst 88 inwoners gaven aan dat zij interesse te hebben in dit soort woning. Van de geïnteresseerden gaven 18 inwoners aan de voorkeur te hebben voor traditionele vormgeving, 51 kozen voor een moderne en duurzame uitvoering. De overige 19 deelnemers hadden geen voorkeur.

Uit deze reacties leerden we dat er behoefte is aan dit soort woningen. Daarom zijn we gaan inzoomen op de haalbaarheid hiervan.

20 kleine duurzame studio's

Het college van B&W heeft ingestemd met het bod van de Modular Building Company (MBC) op bouwgrond in plan Buiten de veste om daar 20 kleine goedkope, duurzame huurwoningen neer te zetten. Het bedrijf uit Bergen op Zoom is gespecialiseerd in snel en modulair duurzaam bouwen. Het schetsontwerp is inmiddels door de Welstandcommissie akkoord bevonden. Het gaat om 10 studio’s van circa 39m2 en 10 appartementen van circa 49m2. Het zijn Nul op de Meter (NOM-) woningen, waarvoor de verhuurder een wettelijke energieprestatievergoeding (EPV) mag vragen. De huur voor de studio’s zal € 595 per maand bedragen en voor de appartementen € 630 per maand. De EPV bedraagt € 45,= per maand. MBC biedt aan de woningen minimaal 20 jaar te exploiteren voor sociale huur.Terug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!