09
mei

Praat mee over de oversteekplaatsen in onze gemeente

De gemeente Steenbergen gaat een evaluatie uitvoeren van de bestaande oversteekplaatsen in de gemeente. Dit is besloten naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad. Om dit te doen, vraagt de gemeente de inwoners om hun mening via een korte enquête op dit platform. Het doel van de evaluatie is om de veiligheid van de oversteekplaatsen te analyseren om het, als dat nodig blijkt, te verbeteren.

Korte enquête 

In de enquête kun je een of meerdere oversteekpunten selecteren. Daarna is het mogelijk om aan te geven op welke aspecten je deze oversteekpunten veilig of onveilig beschouwt. Er is uiteraard ruimte voor algemene opmerkingen of suggesties. De enquête staat tot 1 juni 2023 open.

Wethouder verkeer en vervoer, Maurice Remery, zegt hierover het volgende: "We willen ervoor zorgen dat onze oversteekplaatsen veilig zijn. Daarom vragen we onze inwoners om hun mening te geven. Samen met de gemeenteraad gaan we vervolgens kijken of en waar er passende maatregelen genomen moeten worden. Ik hoop dat iedereen die een mening wilt geven deze enquête invult. Zo krijgen wij een duidelijk mogelijk beeld van de huidige situatie."

Vervolg

Na de sluitingsdatum van de enquête worden de resultaten geanalyseerd en gedeeld op de IkPraatMee website. De gemeente informeert de raad vervolgens over de ingekomen reacties. Waar nodig kan de gemeente attentie verhogende maatregelen treffen. Attentie verhogende maatregelen zijn maatregelen die worden genomen om de aandacht van mensen te trekken en te behouden. Afhankelijk van de resultaten van de enquête en de analyse daarvan zal worden onderzocht of verdere maatregelen noodzakelijk zijn.

De gemeente gaat in eerste instantie geen oversteekplaatsen realiseren of opheffen. Mocht uit de resultaten blijken dat er erg veel klachten over een oversteekplaats binnengekomen zijn, dan wordt er onderzocht of deze gegrond zijn en worden er op basis daarvan passende maatregelen getroffen.

De enquête liever op papier invullen? Stuur dan een e-mail met adresgegevens naar Ikpraatmee@gemeente-steenbergen.nl. De gemeente stuurt dan de enquête toe, die je vervolgens terug in kunt leveren bij het gemeentehuis. 



Terug naar overzicht

Reacties

Huub Pols

Ik wil graag praten over zebrapaden die hard nodig zijn aan de Steenbergseweg tegenover de Nieuwe Haven alwaar veel ouderen moeite hebben om daar te kunnen oversteken. Zij missen ook de invalide opritten tpv de bushalte

Log in om een reactie kunnen plaatsen!