De toekomst van het Stadspark van Steenbergen

Afgelopen zomer zijn we gestart met het ophalen van ideeën voor de herinrichting van het stadspark van Steenbergen. De ideeën zijn opgehaald via de zogenoemde parksessies en de online enquête via IkPraatMee. Wij willen iedereen bedanken voor alle ideeën, suggesties en aanbevelingen. Dankzij deze input is het mogelijk om een ontwerp voor het opknappen van het stadspark te creëren vanuit de wensen van de inwoners die er gebruik van maken. Uit de parksessies en de online enquête is één ding wel gebleken: de inwoners van onze gemeente zijn eensgezind over de onderwerpen die terug moeten komen in het toekomstige stadspark. De resultaten laten zien dat de volgende 4 onderwerpen het meest naar voren komen:

Opknappen

Uit de parksessies en de online enquête blijkt dat de meeste inwoners al redelijk tevreden zijn met de opzet van het huidige park. Ze waarderen vooral het groen en het water. Wel blijkt dat de inwoners graag zien dat het park opgeknapt en onderhouden wordt.

Veiligheid

Naast het opknappen van het park, zagen we het onderwerp ‘veiligheid’ vaak voorbij komen. Het park moet, vooral in de avonduren, veiliger aanvoelen. Zo kunnen inwoners er met een gerust hart gebruik van maken.

Recreëren

Veel inwoners zouden graag wat meer doen in het park. Zij missen vooral de mogelijkheid en faciliteiten om te recreëren in het park. Daarbij ligt de nadruk vooral op bewegen, kunst & cultuur en picknicken.

Historie

Steenbergen heeft een rijke historie. Dit zien we op steeds meer plekken terugkomen. Het stadspark in Steenbergen is één van de drie resterende delen van de oude Vestingstad Steenbergen. Uit de resultaten blijkt dat inwoners graag meer van deze rijke historie terugzien in het park zelf.

En nu?

Dankzij alle input kunnen we aan de slag met de 5 getoonde scenario’s voor de toekomst van het stadspark. Op basis van de reacties combineren we een aantal scenario’s met elkaar. Er gaan  3 scenario’s naar college en raad, zij nemen volgens planning voor het eind van 2020 een beslissing. Na afloop van de parksessies zijn partijen benaderd die mogelijk geïnteresseerd zijn om mee te werken.  Ook hebben verenigingen of clubs meegedacht over welke voorzieningen nodig zijn, zodat  de activiteiten die zij organiseren in de toekomst in het stadspark kunnen plaatsvinden. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen! Vragen en/of opmerkingen? Stuur ons een e-mail.