Het centrum van Steenbergen

De status weten van dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. 

We willen het centrum van Steenbergen zo aantrekkelijk mogelijk houden, nu en in de toekomst. Een centrum waar u graag komt om te winkelen, evenementen bij te wonen of gewoon gezellig een rondje te lopen. Uw mening kan ons helpen om het centrum leuk en gezellig te houden. Daarom hebben we u een aantal vragen en stellingen voorgelegd. We leren veel van de reacties, bedankt hiervoor!

Wat hebben we hiervan geleerd?

Uit de antwoorden bleek dat de respondenten het centrum van Steenbergen bezoeken voor de horeca, diensten, winkels en evenementen die hier te vinden zijn. De meesten gaven aan wekelijks in het centrum van Steenbergen te komen, om gebruik te maken van één van deze mogelijkheden. De meeste respondenten kwamen juist naar het centrum van Steenbergen kwamen (i.p.v. een andere locatie) omdat dit in de buurt is van waar zij wonen.

Om erachter te komen welke diensten of producten inwoners nog missen in het centrum stelden wij de volgende vraag: “Stel u bent ondernemer in het centrum van Steenbergen, welk product of welke dienst zou u aanbieden?” Veel voorkomende reacties waren een (heren)kledingzaak, horecazaak of eetgelegenheid en een elektronicazaak.

Ook wilden we graag weten hoe ver inwoners bereid zijn om te lopen wanneer zij in het centrum van Steenbergen zijn. De respondenten geven aan dat zij maximaal 5 minuten willen lopen van de parkeerplaats naar de winkels. Wat betreft de afstand tussen de winkels zijn de meningen verdeeld. 25% van de respondenten wil maximaal 3 minuten lopen, 50% maximaal 5 minuten en 25% maximaal 10 minuten.

Omdat we het centrum zo aantrekkelijk mogelijk willen maken voor shoppers hebben we al een aantal voorzieningen in het centrum. We vroegen inwoners welke voorzieningen volgens hen het shoppen nog leuker zouden maken. De meest genoemde voorzieningen waren versieringen tijdens de feestdagen en meer terrasjes en eetgelegenheden.

Tot slot vroegen we inwoners naar hun suggesties en/of verbeterpunten voor het centrum. We hebben een groot aantal nuttige suggesties binnengekregen! De punten die het meeste werden genoemd zijn de versieringen en de aankleding van het centrum en het verbeteren van de levendigheid van de markt. Ook gaven inwoners aan dat zij wel genieten van de sfeer in het centrum, maar dat zij graag nog meer activiteiten zouden zien.

Wat gaan we nu doen?

De reacties die we hebben mogen ontvangen bespreken we met ondernemers van het centrum. Ook gaan we de input gebruiken bij het opstellen van het nieuwe economische beleid. Het economisch beleid geeft een richting aan hoe we de economie in onze gemeente willen stimuleren. Het centrum van Steenbergen en de ondernemers die hier gevestigd zijn spelen hierin een belangrijke rol.