Resultaten ik praat mee over Steenbergen in 2040

De status weten van dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. 

Hoe ziet gemeente Steenbergen eruit in 2040? Hoe wilt u wonen, werken en recreëren in de toekomst? De komende maanden werken we aan de toekomstvisie van onze gemeente, waarbij we ons deze vragen stellen. Daarom hebben we jou gevraagd met ons mee te praten over de toekomst van onze gemeente.

24 inwoners dachten met ons mee over de toekomst via deze website. Van hun reacties kunnen we veel leren. Hun reacties kort samengevat:

  • Typisch Steenbergen: rust, traditioneel en nuchter;
  • Wat moet behouden blijven? Ruist, ruimte & kleinschaligheid, voorzieningen en evenementen;
  • Belangrijkste thema's voor Steenbergen 2040: Schone en veilige leefomgeving, natuur en wonen, verkeer en openbaar vervoer.

Daarnaast hebben we ook input opgehaald op allerlei andere manieren. Zo spraken we met meer dan 200 inwoners tijdens een rondje langs alle kernen. En vroegen we ondernemers naar hun dromen en wensen voor de toekomst tijdens een boottour. Ook hebben we een kijkje genomen in het leven van enkele ‘smaakmakers’ en met heemkundige en archeologische verenigingen gesproken over de kracht van het rijke erfgoed van onze gemeente. Ook de adviesraad Sociaal Domein heeft met ons meegedacht.

Daarnaast kregen we de kans om de denkkracht en creativiteit van 85 studenten van de Wageningen University te benutten. Deze studenten hebben zich onlangs twee weken vastgebeten in onze gemeente en op basis van eigen onderzoek en gesprekken met inwoners een aantal uitdagende mogelijke toekomstbeelden geschetst.

Wat hebben we geleerd?                                                                                                                                      
Alle input die we op bovenstaande manieren hebben verzameld hebben we samengevat in een document. Dit vind je ook terug op www.steenbergen2040.nl.

Volgende stap                                                                                                                                                            
De komende weken werken we aan een aantal scenario’s: toekomstbeelden van hoe de gemeente er uit zou kunnen zien. Na de zomervakantie maken we weer een rondje langs alle kernen en kunnen inwoners hun voorkeur aangeven. Op basis daarvan gaan we één toekomstbeeld maken.