Resultaten vragenlijst kleine, goedkope en duurzame huurwoningen

De status weten van dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. 

In het woningaanbod in de gemeente Steenbergen ontbreken op dit moment kleine, goedkope en duurzame huurwoningen voor één- en twee persoonshuishoudens. We weten dat enkele inwoners van onze gemeente al specifiek op zoek zijn naar dit type woningen.  Graag willen we weten hoe groot de behoefte aan kleine, goedkope huurwoningen is. Daarom stelden we de inwoners van de gemeente Steenbergen drie korte vragen hierover. Zodat we beter beeld hebben bij de omvang van de belangstelling voor dit type huizen.

De vragenlijst is door 153 mensen beantwoord. De resultaten zie je in deze infographic. 88 deelnemers gaven aan interesse in zo’n  een woning te hebben. Van die 88 wilden er 18 een traditionele vormgeving, 51 kozen voor een moderne duurzame uitvoering en de overige 19 deelnemers hadden geen voorkeur.

Wat we leren uit deze reacties is, dat er een behoefte is aan deze woningen. De voorkeur van de deelnemers gaat ook uit naar een duurzame, moderne vormgeving.

Deze signalen ontvangen wij ook van marktpartijen; projectontwikkelaars en makelaars. Er is daadwerkelijk behoefte aan kleine, goedkope en duurzame huurwoningen in onze gemeente, daarom gaan we nu inzoomen op de haalbaarheid.

We houden je hier graag van op de hoogte! Nieuwsgierig? Volg ons dan op social media!